Jonas Gahr Støre møter taxisjåførene på Sola.

Torsdag 26. august var Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik i Taxidepotet på Sola for å møte næringen og høre virkningene av den nye drosjeloven. Støre hadde samtaler både med Fylkesforeningens leder, drosjeeiere som er tilknyttet sentral, enkeltmannsløyvehavere og leiesjåfører. Det kom tydelig fram at de fleste var bekymret for fremtiden pga den store økningen av nye løyver. Sjåførene står ofte 2 til 3 timer å venter på tur.

Fylkesleder Morten Eriksen mener det største problemet med den nye lover er mangelen på kontroll. Det er nesten piratvirksomhet satt i system. Vi er ikke redd for konkuranse , men det må være på like vilkår sier han til Rogalands avis.

Støre sier at de vil gjøre hva de kan hvis de kommer til makten. De vil styrke kontrollen, ha tilbake begrensningen av antall løyver, tilknytningsplikt til sentral og at de har taksameter eller lignene .

TV2 Nyhetskanalen sendte direkte fra Støres og Tajik møte med næringen og sjåførene ble servert vann, kaffe og kjempegod kake av Sola Arbeiderparti.

Se bilder fra Støres besøk på Sola her.