Sykkelrittet Tour of Norway

Sykkelrittet Tour of Norway arrangeres i Rogaland 19. – 22. august og vil til tider stoppe trafikken fra ca kl. 13:30 – 18:00. De starter i Egersund torsdag , fortsetter til Sirdal – Vikeså – Egersund – Sirdal på fredag. Lørtdag er rittet inne på Jørpeland – Hjelmeland – Jørpeland og søndag på Jæren.

Trafikkinformasjon 2021

Et stort internasjonalt sykkelritt som Tour of Norway er avhengig av ryddet vei for syklistene og den store kortesjen av følgebiler og MC. Vi beklager ulempene denne stengingen har for deg som publikum, men ber om forståelse for at det av hensyn til både din, rytternes og sjåførenes sikkerhet må stenges veier under rittet.

Direktetelefon til rittets sikkerhets-KO (kun bemannet under rittet, og vi ber om forståelse for at det i perioder er vanskelig å svare på alle henvendelser): 485 09 461 og 465 06 375. Ved fare for liv og helse må politiet kontaktes direkte på tlf. 02800 eller 112 ved nødtilfelle.

⇒ Sperreplan 1. etappe, 19. august

⇒ Sperreplan 2. etappe, 20. august

⇒ Sperreplan 3. etappe, 21. august

⇒ Sperreplan 4. etappe, 22. august

  • 1. etappe: Egersund – Sokndal, 150 km
1. Et

Den første etappen starter i Egersund kl. 14:05 og går sørover til Hauge i Dalane.  Løypa fortsetter videre til Moi. Herfra følges E39 til Flekkefjord. Fra Flekkefjord skal vi inn på den spektakulære og naturskjønne FV 44 tilbake til Sokndal, samme vei som syklistene syklet i Tour des Fjords 2018. Det er flere tøffe stigninger på riksveien og spesielt den flotte stigningen fra Jøssingfjorden kommer til å sette syklistene på prøve. Når vi kommer inn til Hauge i Dalane, kjører vi en runde rundt Nesvåg, før rytterne sykler riksvei tilbake og svinger av mot nye Motorsenter Norway, hvor mållinjen vil være. Dette kommer til å være en krevende etappe og vi vil nok se at feltet vil bli splittet i noen mindre grupper før målgang.

2. etappe: Sirdal – Sirdal, 185 km

2. et. et

Den andre etappen starter på fjelldestinasjonen Tjørhomfjellet kl. 13:10 og Sirdal Resort, og går ned til Tonstad og videre til Helleland. Løypa fortsetter motsatt vei av Tour of Norway løypa fra 2019 til Egersund, opp langs Tengselven og videre over Slettebø og Vikeså. Rytterne skal inn i fjellene igjen, og tar fatt på stigningen over Gloppedalsura, Nord-Europas største steinrøys, som gir et spektakulært bakteppe med høye fjell på begge sider. Fra Byrkjedalstunet følger syklistene Hunnedalen, FV45 og passerer startområdet på Tjørhomfjellet når de kommer til Sirdal. Finalen av rittet går gjennom Sinnes og hyttefeltene i Sirdal, med en avsluttende stigning opp til målområdet ved Sirdal Høyfjellshotell på Fidjeland. Dette kommer til å være en krevende etappe, og vi vil nok se at feltet kan bli splittet i noen mindre grupper i noen av stigningene, men kanskje klarer de å komme opp igjen og samle seg til en bakkespurt til målgang.

  • 3. etappe: Jørpeland – Jørpeland, 160 km
3. et. et.

Etappen har start kl. 13:50 og mål på Jørpeland i Strand kommune. Etter en rask start ut mot Solbakk, svinger syklistene inn på en god stigning over Heia med Ryfylkebassenget i ryggen til Bjørheimsbygd. Videre følger løypa Ryfylkevegen forbi Tysdalsvannet til Årdal og Hjelmeland kommune. Etter en ny stigning går løypa rundt Fister til Askvika, før en kommer inn på Ryfylkeveien og følger denne tilbake gjennom Årdal og videre mot Tau. Der skal vi over nok en stigning, før en følger Ryfylkevegen tilbake til Jørpeland, gjennom sentrum og målområdet, før vi avslutter med en runde rundt Kvalvågveien til Oanes, tilbake på Ryfylkevegen til målgang på Jørpeland. Dette er en kuppert etappe i Ryfylket, med flott fjordlandskap og Preikestolen som kulisser!

  • 4. etappe: Stavanger – Stavanger, 156 km
4. etappe løypekart

Utforsk

Den siste etappen starter på Hinna Park i Stavangerkl- 11:35, og vil gå ut på Diagonalen oh Nesbuveien og følger FV 509 mot Sola sentrum over Stangeland på Sola ,til Tjelta til Voll hvor de tar av til Skjæveland og inn på FV 44. Følger FV 44 til Øksnevad hvor de tar gjennom Kvernaland opp Ålgårdsvegen gjennom Lye. Ved Lye tar de over til Undheim og opp til Karlsbu der de følger FV 506 gjennom Varhaug og ut på FV 44 nordover til Høiland der de tar inn mot Orre. Fortsetter rundt Orrevannet ned til Bore – Tjelta Hellestø – Ølberg og ut på FV 506 inntil Grannessletta. Ruten videre fra Grannes opp Kristine Bonnevies vei og inn ved OD til Sørmarka hvoretter de kommer ut på Ullandhaugveien . Så fortsetter de ned til Brustadbua – Tjensvollkrysset – Madlaveien inntil Bergelandstunnelen og opp på Birkelandsgata. til Nytorget – Langgata – Havneringen – Torget . Fra Haakon VII gate tar de opp til Løkkeveien – Eiganesveien – Holbergsgate – Madlaveien – Madlakrossen – Møllebukta – til Gannes hvor de følger kjøre samme rute gjennom Sørmarka – Ullandhaug og inn til sentrum. Målgang er på Skagenkaien ca kl. 18:00