Kontakt Oss

+47 930 92 603

BRUK AV ERSTATNINGSVOGN

Skrevet av Glenn Tuxen, NT avd. Oslo. Kravet til bruk av erstatningsvogn er at den er utstyrt som drosje og at den har kjøretøykode som drosje men ikke som egentransport. I går ble det gitt bruksforbud av SVV i en kontroll da erstatningsvognen gikk som drosje men var ikke kodet som drosje. Jeg har i dag testet om det lar jeg gjøre å få min erstatningsvogn kodet som drosje. Det gikk helt greit ved å fremlegge mitt løyve 03030812 som det allerede går en bil på. Dermed er min erstatningsvogn kodet som drosje med PKK (periodisk kjøretøykontroll) hvert år – noe som er krav til en bil som benyttes som drosje. For de av dere som har erstatningsvogn kan det være lurt å gjøre samme øvelsen. Noen trafikk stasjoner vil antagelig nekte, men be dem da ta kontakt med Risløkka trafikkstasjon som har kunnskapen om dette. SVV er dårlige på å gi ut info, men bedre på å gi bruksforbud.»