Kontakt Oss

+47 930 92 603

Bedriftshelsetjeneste (BHT) og HMS

Vi har fått en del spørsmål vedrørende hvor en kan kjøpe HMS mapper til bilene. Forbundet opplyser at de ikke lenger selge sånne mapper men henviser til å bruke Falck Helse.

Alle som har ansatte må ha BHT. Medlemmer i Norges Taxiforbund kan tegne denne gjennom Falck Helse. Når Dere logger Dere inn på Falck Helse vil du finne alle skjema som trengs for selv å lage en HMS mappe.

Så vi råder alle som har ansatte sjåfører men ikke har BHT om å snarest å opprette dette,   

Norges Taxiforbund kan tilby bedriftshelsetjeneste gjennom Falck, en godkjent landsdekkende bedriftshelsetjeneste.

Falck, tidligere AktiMed Helse, har hatt et samarbeid med Norges Taxiforbund siden 2008. Bedriftshelsetjenesten bistår både små og store sentraler, samt løyvehavere og sjåfører.

Falck har et nettverk av spesialister innen ulike fagområder. Hos Falck jobber leger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sykepleiere, jordmor ernæringsfysiologer, psykologer, naprapater, yrkeshygienikere, treningsveiledere og coach.

I tillegg er Falck medlem av et landsdekkende nettverk av bedriftshelsetjenester, som sikrer like leveranser i hele Norge, gjennom lokal tilstedeværelse, høy tilgjengelighet og kort responstid.

NB: Avtalen forutsetter medlemskap i Norges Taxiforbund. Innbetalt premie refunderes ikke ved opphør av medlemskap.

Bedriftshelse og lovkrav

Som taxieier er du pliktig å være tilknyttet en bedriftshelsetjeneste dersom du har ansatte, Jmf. Arbeidsmiljølovens § 3-3, med tilhørende forskrift om hvilke bedrifter som skal være tilknyttet verne- og helsepersonale.

I avtalen med Norges Taxiforbund har de som har valgt samarbeid med Falck tilgang til følgende tjenester:

• Rådgiving via telefon ved BHT/HMS-spørsmål, sykefravær, konflikthåndtering, rus mm.

• Tilgang til beredskap ved kriser hele døgnet, 7 dager i uken, på tlf: 974 09910. Det koster ikke noe å bruke denne tjenesten.

 • Tilgang til Falck sin e-læringsplattform. Gratis elektroniske, skreddersydde kurs på områder som fysisk aktivitet, kosthold, førstehjelp, risikovurdering, HMS med mer. Innlogging via Falck sine hjemmesider:

https://www.falckhelse.no/taxi

• Rabatter på kurs; kollegastøtte, førstehjelpskurs, konfliktforebyggende kommunikasjon mm

Ettersom det er varslet at stikkprøver vil bli gjennomført, kan det være lurt å ta en gjennomgang med din leverandør. Falck som er vår samarbeidspartner på området har allerede satt i gang et arbeid og tar imot henvendelser. Her kan du lese informasjon og finne kontaktinfo til Falck. 

Ønsker du medlemsavtale på BHT via forbundet? Send oss en epost: medlem@nortaxi.no